hyvinvointi kuuluu kaikille

TARINA

Tervehdys Tampereen sydämestä Hatanpäältä. Aluevaalit lähestyvät. Lähdin ehdokkaaksi, koska aiheena sote "liippaa läheltä". Työskentelen
neurologisten, ortopedisten ja geriatristen kuntoutujien parissa kulttuurin ja taiteen keinoin. Sosiaali- ja, diakonia-alan opiskelut, kulttuurikuntouttajan työ ja lapset ovat täyttäneet viimeksi kuluneet vuodet elämästäni.


Nyt opintovapaalaisena opiskelen psykologiaa. Psykologian osaamista ja hyviä mielenterveyspalveluita tarvitaan. Opiskelussa, aivojen vaivaamisessa on se hyvä
puoli, että ne pysyvät virkeänä. Suosittelen!


Tämän hetkinen perheeni koostuu teinityttärestäni ja minusta. Tyttäreni on taiteellinen nuori ja taide tuo hänelle paljon hyvää elämään. Hetkiä itsensä, ystävien ja harrastusten parissa. Ehkä tulevaisuudessa hän saa tehdä työtä jollakin luovalla alalla. Taiteella ja kulttuurilla voi myös auttaa ihmisiä. Se on sitä, mitä itse olen saanut tehdä työkseni. Autan ihmisiä kulttuurin ja taiteen keinoin. Sosiaalinen yhdessäolo ja mielekäs tekeminen tuovat iloa sairaalaympäristössä ollessa. Keskittyessä yhdessä tekemiseen ajatukset menevät muihin asiohin, kipu sekä pelko selviytymisestä uuden edessä jäävät hetkeksi taka-alalle.


Nyt psykologian opintoja opiskellessa haaveilen terapeutin ammatista. Aina kannattaa olla haaveita, vielä näin 50+ ikäisenäkin. Eniten minua huolestuttaakin mihin hyvinvointimme on menossa mielenterveyspalveluiden osalta. Juurikin henkinen pahoinvointi on asia, johon pitäisi
puuttua mahdollisimman pian. Yleensä henkisen jaksamisen laskutilanteissa ihmisellä on ollut jo paljon vastoinkäymisiä ja ne ovat jääneet ratkaisematta.
Silloin ei ole aikaa odotella, vaan hoitoa pitää saada mahdollisimman pian.


Hengellisyys on minulle tärkeä asia ja minusta jokaiselle pitäisi taata mahdollisuus sen harjoittamiseen, kuka ja missä sitten onkin. Sairaalassa ja kuntotutumiskeskuksissa tämä mahdollisuus on rajattua, mutta minä olen voinut tehdä diakoniatyötä kulttuurikuntouttajana ja olen havainnut, miten tärkeää on hiljentyä yhdessä hetkeksi - lukea viikon raamatunkohta, laulaa virsi, lukea isä meidän -rukous. Sillä jaksaa taas kummasti eteenpäin. Sairaan ihmisen kohtaamisella ja hänen yksilöllisillä tarpeillaan on merkitystä.


Sosionomi-diakonia opiskelijana pääsin harjoitteluun Berliinin suomalaiseen seurakuntaan. Minulla on Saksan maasta pitkä kokemus. Olen asunut  maassa noin 8 vuotta. Minusta Berliinissä edistyksellistä on kulttuurien, erilaisuuksien yhteensulautuminen. Sain lukea rauhan rukouksen eri uskontojen välisessä tapahtumassa. (Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=brPw1ruZoMk)
Kiitos siitä Berliinin suomalaisen seurakunnan papille. Kokemuksessa parasta oli ystävällismielinen suhtautuminen toinen toisiimme, vaikka edustimmekin eri uskontokuntia.


Tärkeintä aluevaaleissa on mielestäni löytää yhteistyökykyisiä henkilöitä päättämään asioista. Heidän tulisi nähdä sekä yksilön tarpeet, että yhteinen hyvä.


Kristillisdemokraateilla on ihmisläheinen
katsantokanta ja toivomme toimivaa sotea Pirkanmaalle järkevillä ratkaisuilla meidän jokaisen hyvinvointi huomioon ottaen kustannustehokkaasti.
Olisi mukava kuulla, mikä sinulle on tärkeää? Olehan yhteydessä.


Ja Tervetuloa äänestämään!


Tiimini - Haluatko mukaan yhteistyökumppanikseni?